Matsimoka on Eesti pereettevõte, mille loomise alguseks võib pidada aastat 1982, kui ettevõtte asutaja Aivar Inno hakkas valmistama suitsuliha ning seda müüma Põhja-Venemaal Karjalas. Alates sellest ajast valmistasime (Aivar ning hiljem koos poegade Jani ja Steniga) hobiettevõtjatena suitsulihatooteid ning müüsime neid turgudel ja laatadel kuni rajasime 2014ndal aastal oma lihatööstuse.

Alates lihatööstuse rajamisest on Matsimoka kiiresti arenenud. Praeguseks oleme loonud:

- Eestis unikaalse traditsioonilise salaami tootmise.

- Matsimoka brändi üleeestilise tuntuse, mis tuleneb meie toodete kvaliteedist, kõrgel tasemel teenindusest, ühtsest visuaalist ja kvaliteetsest disainist.

- Efektiivse tootmisüksuse, mis koosneb 22-st kõrge kvalifikatsiooniga töötajast ning maailma tipptasemel seadmetepargist (Seydelmann, Reich, Metos, Kolbe, Handtmann, Polyclip, Webomatic, Siebeck).

- Kõrgel tasemel teenindusega kvaliteetlihapoodide võrgustiku Eesti parimate kaubanduskeskuste parimates asukohtades.

- Ulatusliku koostöö Eesti suurimate jakettidega Rimi, Coop, Selver ja Maxima. Matsimoka tooted on rohkem kui 80 ketipoes üle Eesti.

- Rohkem kui 50 erinevat kvaliteetlihatoodet, mille väljatöötamisel oleme lähtunud traditsioonilise lihatootmise põhimõtetest. 

Snow
Forest

 

Meie põhimõtted:

  • - Kasutame oma toodete valmistamisel ainult Eestis kasvatatud sea- ja lihaveiseliha, juustu, sibulat, porgandit, küüslauku.

  • - Valmistame oma tooted kasutades traditsioonilisi meetodeid.

  • - Suitsuliha sooldub enne suitsutamist 10-14 päeva soolvees ca. 4OC juures.

  • - Suitsuliha on käsitsi seotud ning valmib ahjus rippasendis tagades parima kvaliteedi.

  • - Kõik tooted suitsutame naturaalselt lepapuuga.

  • - Süldi valmistame seajalgadest ja –kootidest, mille keetmise käigus tekib ka süldile naturaalne kallerdis. Me ei kasuta süldi valmistamisel želatiini.

  • - Kõikide vorstide valmistamisel kasutame naturaalselt laagerdatud sea- ja –lihaveiseliha, s.t. hoiame soolatud hakkliha 6-12 päeva madala temperatuuri juures.

  • - Valmistame ainukese ettevõttena Eestis traditsioonilist itaalia salaamit.

  • - Lihatoodete valmistamisel kasutatavad maitseained jahvatame enne kasutamist tagades parima maitse. Me ei kasuta kunagi valmissegatud maitseaineseguseid.

  • - Me ei kasuta lihatoodete valmistamisel jahu, veesidujaid, peitrasva, maitsetugevdajaid, toiduvärve jms.

  • - Kõikide Matsimoka vorstide kestad on söödavad, sest vorstikestana kasutame vaid naturaalseid sea- veise- ja lambasooli.

 

Aitäh, et mõtled mida sööd!
Sinu Matsimoka

 

 

Leader
Forest

 

Aastatel 2016 ja 2017 toetas Leader programm OÜ Matsimoka lihatööstusele keedukatla, lihahundi, universaalajami, ventilatsioonisüsteemi ja massidoseerija soetamist tootmismahtude kasvatamiseks ja uudsete toodete tootmiseks.

Aastatel 2018-2019 toetas Euroopa Liit OÜ Matsimoka lihatööstust Tõnismäe Tee 6 tootmishoone laiendamisel ja ettekandeteoga lihahundi, lihamassi segaja, poolautomaatse klipsaatori, soolveepritsi, vaakumvorstipritsi, vaakumpakendaja ning kaheraamilise suitsuahju ostmisel tootmismahtude suurendamiseks.