Matsimoka eesmärgid

 Matsimoka eesmärgid

OÜ Matsimoka on väike pereettevõte Lääne-Virumaal. Ettevõtte alustalal perekond Innol on 34 aasta pikkune (praegu juba kolmas põlvkond) suitsuliha valmistamise kogemus. Eesti esimene Matsimoka Butchery Tartu Kaubamaja ja veebruari lõpul avatav Rakvere Põhjakeskuse butchery on perekonna praeguste teadmiste ja oskuste kulminatsioon. Kogu austuse juures meie perekonna traditsioonide vastu oleme andnud endast parima pakutavate toodete väljatöötamisel ning müügikohtade kujunduse planeerimisel.


Meie suurimaks eesmärgiks on uuesti äratada ellu Eesti traditsioonid lihatoodete valmistamisel ning samal ajal pakkuda ning tutvustada inimestele kvaliteetseid lihatooteid, mille retseptid on pärit vanadest lihakultuurimaadest nagu Itaalia, Saksamaa, Hispaania, Prantsusmaa, Poola jne. Seega soovime me õpetada inimestele, milline on ehtne kvaliteetne toit, mis on valmistatud naturaalsest eestimaisest toorainest ning milles on säilinud kõik vajalikud ja tervislikud toitained. Meie kvaliteetlihapoodides valmivad kohapeal päris salaamid, mille valmistamisel oleme lähtunud peensusteni iidsetest traditsioonidest. Näiteks säilitusainete asemel kasutame purustatud küüslauku, mis on lihamassi loputatud läbi sõela punase veiniga ning askorbiinhappe asemel kasutame jõhvikaid.


Leiame, et praegu on Eesti lihakultuuri mõttes „postsovietlikus ajajärgus“. See väljendub asjaolus, et turul domineerivad täielikult välismaised suurtootjad, kes on erastanud kohalikud tööstused. Välismaised omanikud ei ole huvitatud Eestis lihakultuuri arendamisest. Poodides olevates lihatoodetes puudub mitmekesisus – erinevad ettevõtted kasutavad samasuguseid maitseinesegusid, lisaaineid ning tootmisvõtteid. Suurtööstused on spetsialistid seadmete tundmisel kuid mitte toidu alal. Mitmekesisus valitseb pakendites mitte pakendite sisus. Leiame, et suurtööstused on tootmise efektiivistamisel läinud liiga kaugele, s.t. efektiivsuse ja kasumlikkuse parandamisel kannatab märkimisväärselt toidu kvaliteet.


Sellest tulenevalt ehitasime eelmisel aastal väikese, kuid kaasaegse tootmishoone. Tootmises kasutame ainult kvaliteetset eestimaist sea- ja lihaveiseliha. Suitsuliha ja suitsuvorstide valmistamisel kasutame naturaalset laagerdust, väga kvaliteetseid maitseaineid, mille jahvatame kohapeal vahetult enne kasutamist, naturaalset eestimaist lepalaastu suitsutamisel. Me ei kasuta mitte kunagi veesidujaid, keemilist laagerdust, soja, jahu, kanamassi jne. Meie valmistatud toodetel säilib nende naturaalsus ja kvaliteet.

Loodame, et meie kvaliteetlihapoodide avamisega muutuvad Eesti inimesed toidu osas teadlikumaks ning tekib ka teisi kohalikke ettevõtteid, kes toodavad kvaliteetseid lihatooteid ning lisavad sellega Eesti elule värvi ja kvaliteeti.