Kutsun Sind huvitavale ajarännakule teemal: "Matsimoka pereettevõtte suitsuliha retseptid on edasi antud põlvest põlve."

Kutsun Sind huvitavale ajarännakule teemal: "Matsimoka pereettevõtte suitsuliha retseptid on edasi antud põlvest põlve."

Matsimoka lihameister Aivar on suitsuliha ja suitsuvorsti valmistanud juba üle kolmekümne aasta. Liha suitsutamise oskusi õppis ta oma isalt Koidult, kes on mitmendat põlve talupoeg Virumaal.


Kaheksakümnendatel viis Aivar suitsuliha müügiks Venemaale Karjalasse. Kui Nõukogude Liit lagunes sai Matsimoka suitsuliha osta turgudelt. Alates 2006ndastaastast müüs Aivar koos poegade Jani ja Steniga suitsuliha Eestimaa laatadel. Seal oma tooteid pakkudes on perekond Inno saanud uskumatult palju positiivset tagasisidet. Klientide innustavatest sõnadest on süttinud perekond Innodel idee rajada väike suitsukoda, et pakkuda ehedaid ja naturaalseid suitsulihatooteid ka suuremale hulgale inimestele.
Peale 8 aastat planeerimist ja raha säästmist valmiski 2015 aastal Matsimoka suitsukoda Huljal, kus valmivad igal nädalal värsked suitsulihatooted. Perepojad ja tublid abilised pakuvad neid hoole ja armastusega valminud suitsulihatooteid linnarahvale Rakvere Põhjakeskuses, Tartu Eedeni Kaubanduskeskuses, Mustika Kaubanduskeskuses ning endiselt erinevatel Eestimaa laatadel.
Ülikoolis toidutehnoloogi eriala omandanud perepoeg Sten räägib: “Suitsukoda rajades puutusime palju kokku arvamusega, et ilma veesidujate, maitsetugevdajate, fosfaadi ja muu seesugusega ei ole võimalik Eestis konkureerida.” Veel, lisab Sten: “Mulle üritati selgeks teha, et Eesti inimesed on viimase 20 aasta jooksul lisaainetega nii ära harjutatud, et naturaalsete maitsetega enam turul läbi ei löö!" Matsimoka pere kindel plaan on kõik need arvamused ümber lükata ning näidata, et Eestis on endiselt koht ka naturaalsetel ning kvaliteetsetel lihatoodetel.
Matsimoka südameasjaks on teha Eesti, miks mitte ka maailma parimaid suitsuvorste ja suitsuliha. Selle saavutamiseks on nad oma pilgud pööranud minevikku ning võtnud kasutusele need retseptid, mis on põlvest põlve peretraditsioonidega edasi antud ning esivanemate poolt palavalt armastatud.