-
AASTA ETTEVÕTLUS ⟩ Matsimoka meistrite käe all valmivad tuttavad ja armastatud tooted
Huljal tegutsev pereettevõte Matsimoka on lihatoodetele pühendunud juba kolmandat põlve. Kohalikust toorainest valmistatud lihatooteid leiab nende enda kvaliteetlihapoodidest ja suurematest toidupoekettidest üle Eesti. Vennad Sten ja Jan Inno on isa Aivari kõrval toimetades poisipõlve laadakogemused muutnud edukaks ja omanäoliseks pereettevõtteks.
-
AASTA ETTEVÕTLUS ⟩ Matsimoka väikese vimkaga supid meenutavad kodukööki
Aasta toidutooteks nomineeritud Matsimoka valmissupid on sündinud mitme asjaolu kokkulangemisel. Suppide valmistamine oli juba mitu aastat tagasi Matsimoka eestvedajatel mõttes mõlkunud, aga oodata tuli tehase tasandil valmisolekut. Eelmise aasta keskel valminud tootmishoone on võimalusi avardanud.
-
Kriis sunnib lihatööstusi lahendusi leiutama: üks ostab seafarmi, teine arendab eksklusiivseid tooteid
Kriis lihasektoris sunnib Nõo lihatööstust ostma seafarmi, Matsimoka lihatööstus aga panustab uudsetele toodetele, et laiendada läbimüüki ja raskuste kiuste jääda pinnale. Lahendusi otsivad ka teised.
-
Kolmas põlvkond Matsimoka lihameistreid tähistab neljandat aastakümmet
Kadrina vallas Huljal tegutseva Matsimoka perefirma lihatootmise traditsioon ulatub 1982. aastasse. Hoolimata sellest, et igast poest Matsimoka tooteid ei leia, on suudetud arendada mainekas bränd vaid umbes kümne kilomeetri kaugusel regiooni ja Eesti suurimast, Rakvere lihakombinaadist.
-
Matsimoka lihatööstus soovib tootmismahtu kolmekordistada
Võiks ju arvata, et Rakvere lihakombinaadi kõrvale maakonda teist lihatööstust ei mahu, aga võta näpust. Matsimoka lihatööstus Hulja alevikus soovib aastast tootmismahtu laiendada 360 tonni pealt 1000 tonnile. Pereettevõttel on valmimas uus tootmishoone, mis sisustatakse Saksa tehnikaga.
-
Juba sadades poodides üle Eesti: jaekettide otsus kriisis omasid toetada on toonud väikesele lihatööstusele suure edu
Kuigi Lääne-Virumaal tegutseva Matsimoka lihatööstuse jaoks tõi koroonapandeemia terve rida väljakutseid, suutis ettevõte mullu teenida nii oma senise ajaloo suurima müügitulu kui kasumi.
-
Matsimoka lihatööstuses jäid töökohad tänu töötukassa palgahüvitisele puutumata
Kuigi enne kriisi kiirel kasvutempol liikunud ja eriolukorra esimesel päeval rahakaasamiskampaania käivitanud Matsimoka lihatööstuse käibe- ja müügimahud said kriisist löögi kätte, on ettevõte viimasel paaril kuul palju abi saanud nii lihapoodide rendialanduselt, töötukassa palgahüvitisest kui ka kullerteenuselt.
-
Koroonakriisis raha kaasav Matsimoka: tellimused on hullumeelsed
Eestimaine lihatööstusettevõte Matsimoka alustas täna ühisrahastusplatvormil Fundwise rahakaasamist. Ettevõtte juhatuse liikme Jan Inno sõnul on praeguses koroonaviiruse kriisis toiduainetööstus kindlaim sektor. „Jaekettide tellimused on praegu hullumeelsed,“ ütles ta.
-
Jan Inno: uuenduslikud ideed tulevad tihti isalt
Matsimoka kaubamärgi kasutusele võtnud, seadmetesse ja tootearendusse investeerides seitseteist korda käivet kasvatanud lihatööstus astub järgmise sammu ettevõtte loos, pakkudes huvilistele osalust firmas. Eesmärk on kaasata laienemisplaani elluviimiseks ligi 1,2 miljonit eurot.
-
Miljon eurot püüdev Matsimoka: koguaeg on stress, aga see on hea!
Viimase viie aastaga pea mitukümmend korda käivet kasvatanud eestimaine lihatööstusettevõte Matsimoka tahab laienemisplaanide elluviimiseks Fundwise'i kaudu investoritelt kaasata ligi 1,2 miljonit eurot. Ühisrahastust pani Matsimokka proovima varasemate rahakaasajate edulood.
-
Eesti lihatööstuste kantsis valmivad kahe venna eestvedamisel kõige ehedamad jõuluroad
Ajaloolises lihatööstuste kantsis, Lääne-Virumaal asub Matsimoka lihatööstus. Seal valmivad tõenäoliselt Eesti kõige ehedamad jõuluroad, kus verivorstide tegemisel on kasutatud päris seaverd ning süldi tegemisel naturaalset kallerdist.
-
Endine loomaarst teeb Eesti sigadest Itaalia salaamit
Matsimoka Butchery lihameistrid ütlevad, et veganid on neile kasulikud. Ei, nad ei parasta kiuslikult, et "jääbki rohkem alles". Nad ei hakka ka veganitele "valeliha" tegema. Koos taimetoidutrendiga olevat inimeste teadlikkus väärt toidust kasvanud ning kui selle tulemusel süüakse küll vähem, aga kvaliteetset liha, siis on see väikestele tootjatele hoopiski teretulnud.
-
Vaata, kuidas valmib aasta toode
Aasta toode, kodumaisest toorainest tehtud Eesti esimene traditsiooniline salaami valmib Matsimoka kvaliteetlihapoes kohapeal spetsiaalsetes kliimakappides, mille on välja töötanud Itaalia traditsiooniliste lihatoodete maailma üks tunnustatumaid tippspetsialiste doktor Alessandro Cuomo.
-
Grilliliit valis aasta grillvorstiks Matsimoka šašlõkivorsti
Šašlõkivorst on Matsimoka üks esimestest vorstidest, mida hakati tegema kolm aastat tagasi.
„Meie jaoks tähendab see, et oleme hoidnud kõrget kvaliteeti aastate jooksul,“ ütles Jan Inno osaühingust Matsimoka ja lisas, et äriühingul on kavas tunnustuse saamist tähistada Põhjakeskuses ettevõtte müügikoha juures. Seks puhuks lastakse teha auhinnakujuline tort, millest saavad osa kõik soovijad.
-
Maailma parim Eesti salaami tuleb Kadrina vallast
Möödunud pühade aegu rabati Matsimoka lihameistrite põdrasalaami väikese pereäri müügipunktidest lennult viimse kui vorstijupini ära. Kergelt pähklise mekiga seasalaami ripub nende kliimakappides aga pidevalt – imeõhukeste viiludena on see talviseks suupisteks suurepärane.
-
Lääne-Virumaa perefirmas valmivad tooted koosnevad üksnes lihast ja lisaaineid ei sisalda
Lääne-Virumaal asuv perefirma, esivanemate talu järgi nime saanud Matsimoka lihatööstus, teeb vorsti ja sinki, mis on vaba nii säilitus- kui lisaainetest ja koosneb ainult lihast. Nüüd valmis perel tootmishoone laiendus, mis võimaldab maitsvaid ja tervislikke lihatooteid pakkuma hakata ka Tallinnas. Vaata täpsemalt TV3 videost!
-
Kas teadsid, et salaamivorsti sisse pannakse kanget punast veini?
„Salaami tegemine tundub lihtne, kuid tegelikult on kunst,“ rääkis Sten Inno nende perekonnale kuuluvas Matsimoka väikses lihatööstuses valmivast tootest. Ta käis eestlaste seas veel vähelevinud salaamivorsti valmistamist õppimas Itaalias sealsete vanade meistrite käest.