Huvitav teada: kuidas tehakse suitsuvorsti?

Suitsuvorst on paljude lemmik võileivakate või snäkk, aga kas teate, kuidas lihast vorst saab? „Maitse üle vaielda ei saa, seega oleneb vorsti kvaliteet kõige rohkem tema valmistusmeetodist ja koostisest," selgitab Sten Inno Matsimokast ja räägib detailselt lahti, kuidas suitsuvorsti siis päriselt tehakse.

Veise- ja searümbad tulevad tootmisesse ning need kondistutatakse. Loomulikult on oluline, et vorstid oleks tehtud kodumaisest külmutamata lihast. Osa kontidest läheb Sten Inno sõnul kohalikele, neile antakse ülejäägid hea meelega tasuta ära. Ülejäänu viiakse Väike-Maarjasse hävitamisele. Matsimokal on hetkel ehitusel ka uus toomishoone, mis peaks lähiajal valmis saama — seal plaanitakse kontidest puljongit tootma hakata.

Loe täispikka artiklit: Oma Maitse 24.03.2022