Kolmas põlvkond Matsimoka lihameistreid tähistab neljandat aastakümmet

Kadrina vallas Huljal tegutseva Matsimoka perefirma lihatootmise traditsioon ulatub 1982. aastasse. Hoolimata sellest, et igast poest Matsimoka tooteid ei leia, on suudetud arendada mainekas bränd vaid umbes kümne kilomeetri kaugusel regiooni ja Eesti suurimast, Rakvere lihakombinaadist.

Jan Inno mäletab, kuidas isa ja vanaisa iseehitatud suitsuahjus liha suitsutasid. Suvevaheaegadel võttis isa ta Tallinnasse kaasa. Jättis poisi Nõmme turule kaupa müüma, ise läks edasi Kadaka turule. Kaheksa-üheksaaastasel Janil oli ämber jalgade all, et üle leti ulatuda. Vihtidega kaalu kuju on Matsimoka praegusel tootejuhil igatahes siiamaani silme ees.

Loe täispikka artiklit: Virumaa Teataja 13.11.2021