Väike Matsimoka Butchery levitab head lihakraami pidades silmas vanu traditisoone
Väiketootmise revolutsiooni harjal ei ole ellu ärganud sugugi ainult õlut, leiba ja jäätist tootvad edukad ettevõtted. Arusaam, et enamik inimesi on nõus maksma tiba kopsakamat hinda hea ja kvaliteetse maitse eest, tõi mõned aastad tagasi turule ka Matsimoka ehk uue Eesti lihuniku, kes avab oma väikepoode nagu ähmis laps jõulukuuse all kingitusi.
Ligi 35 aastat suitsuahju ees veedetud aeg päädis 2014. aastal uue käsitöö lihakarni ja poeketi loomisega, kui ühendati mitme generatsiooni teadmised ja jõud. Perekond Inno – isa Aivar, pojad Jan ja Sten ning minia Maiken – lõpetas üsna üksmeelselt kõik oma varasemad tegevused, lahkusid ametipostidelt ja keskendusid pereäri ja uudse lihaniši arendamisele. Kes võttis üle tootearenduse, kes paberimajanduse, kes turunduse ja müügi, kes juhib karni igapäevast tööd. Täna toodab Matsimoka kuiselt 30 tonni erinevaid lihasaadusi, müüb neid kokku kolmes oma brändiga poes – Tallinnas, Tartus ja Rakveres – ning plaanib sellel aastal veel kaks kvaliteetlihapoodi avada.
Loe täispikka artiklit: Oma Maitse 17.11.2016