Kõik tooted

MATSIMOKAs pakume traditsioonilisel meetodil valmistatud gluteenivabu kvaliteetlihatooted. Kõik tooted sisaldavad vaid kodumaist naturaalset värsket liha, mille aluseks on vaid Eesti traditsioonid. Lisaks tootmise kvaliteedile oleme pühendunud ka toodete müügi kõrgele tasemele. Kvaliteetlihatooted - gluteenivaba värske liha ja grillvorst Eestis Seoses inimeste elukvaliteedi tõusuga ja toiduteadlikkuse kasvuga valitseb Eestis üha suurenev nõudlus kvaliteetlihatoodete järele. Samal ajal valitsevad Eesti turgu suured masstootmisele keskendunud lihatööstused ning kvaliteettootjaid on vähe. Matsimoka ongi keskendunud just värske kvaliteetlihatoodete valmistamisele. Meie liha on kõik gluteenivaba. Tänu keskendumisele vähese konkurentsiga turunišile oleme saavutanud ettevõtte kiire kasvu.

Aluseks traditsioonid

Tootearenduses on aluseks lihtsus ja puhtad maitsed. Eelpool kirjutatud põhimõtetest lähtuvalt koostatakse uute toodete retseptid. Paljud retseptid on enda katsetamise tulemus, kuid algsed teadmised on siiski vanadest raamatutest. Kogu tootmisprotsessi oleme ise paika pannud lähtuvalt raamatutarkusest. Kuna Eestis on 50 nõukogude-aasta tulemusena traditsioonilise meetodi kasutamine lihatoodete valmistamisel hääbunud, siis ei olnud kedagi, kelle käest nõu küsida. Seega oleme ise kõik järgi proovinud ning katsetanud. Kõige kauem oleme valmistanud suitsuliha, mis on ka meie kõige populaarsem toode. Seda on isa Aivar valmistanud pea 30 aastat, kuid valmistamismeetod on pärit kaugest minevikust. Gluteenivaba suitsuliha erineb oluliselt poes müüdavatest sinkidest. Meie suitsulihal on säilinud lihastruktuur ning on värske puhas liha ja lepasuitsumaitse. Me kasutamegi suitsuliha valmistamisel koostisainetena vaid liha ja soola. Maitsenüansi annab ka naturaalne Eesti lepasuits. Tootevalikus on nii tavapärane keeduvorst, viiner, saksapärane bratwurst, toorvorst kui ka itaalia salaami. Kõik meie vorstid on valmistatud naturaalselt laagerdunud lihast. Lisaks on kõik vorstid naturaalkestades, s.t. seasooles ja lambasooles. Populaarsuselt teisel kohal on šašlõkivorst, grillvorst, mis on valmistatud 40 aasta vanuse retsepti järgi. Lisaks valmistame veel täissuitsuvorste. Nende retseptid on tulnud katsetamise tulemusena. Täissuitsuvorstide puhul on väga oluline lihaveiseliha kasutamine.

KVALITEETNE TOORVORST JA VÄRSKE SALAAMI EESTIS

Koos kvaliteetlihatoodete populaarsuse kasvuga suureneb Eestis kiiresti nõudlus salaamide järele. Eesti ja ka Põhjamaade jaekettides leiduva importsalaami puhul on enamasti tegemist madala kvaliteediga toorainest valmistatud masstoodanguga. Need salaamid on kõrge rasvasisaldusega ning koostises olev piimapulber viitab, et vorstide peal ei ole päris toiduhallitus vaid imitatsioon. Matsimoka on juba 5 aastat valmistanud müügikohtades värsket salaamit lähtudes meie kvaliteetlihatootmise põhimõtetest. Matsimoka ei lisa toodetesse peitrasva ning igaüks võib jälgida toiduhallituse arengut meie müügikohtade kliimakappides valmivatel salaamidel. Kvaliteetlihapoodides valmiva ca. 1000kg toodangut kuus turustame kohapeal.

Kindlate tootmispõhimõtete järgimine

Hoolimata suurest ning üha täienevast tootevalikust oleme alates oma lihatööstuse rajamisest 2014ndal aastal lähtunud konkreetsetest põhimõtetest, mille järgimine teebki Matsimokast kvaliteetlihatoodete tootja: Kasutame toodete valmistamisel ainult värsket Eestis kasvatatud sea- ja lihaveiseliha, juustu, sibulat, porgandit, küüslauku Valmistame tooted traditsioonilisel meetodil: - Suitsuliha sooldub enne suitsutamist 10-14 päeva soolvees madalal temperatuuril. - Suitsuliha on käsitsi seotud ning valmib ahjus rippasendis tagades parima kvaliteedi. - Kõik tooted suitsutame naturaalselt lepapuuga. - Süldi valmistame seajalgadest ja –kootidest, mille 8 tunni pikkuse keetmise tulemusena tekib süldile naturaalne kallerdis. Matsimoka ei kasuta süldi valmistamisel želatiini ehk valmistame erinevalt kõikidest teistest lihatööstustest (meile teadaolevalt) mitte lihatarrendist vaid traditsioonilist sülti. - Kõikide vorstide valmistamisel kasutame naturaalselt laagerdatud Eesti sea- ja lihaveiseliha, s.t.hoiame soolatud hakkliha 6-12 päeva madalal temperatuuril. Lihatoodete valmistamisel jahvatame maitseained vahetult enne kasutamist tagades parima maitse. Me ei kasuta kunagi valmissegatud maitseaineseguseid. Matsimoka ei kasuta lihatoodete valmistamisel jahu, veesidujaid, peitrasva, maitsetugevdajaid toiduvärve jms. Kõik meie tooted on gluteenivabad. Kõikide Matsimoka vorstide kestad on söödavad, sest vorstikestana kasutame vaid naturaalseid sea- veise- ja lambasooli.

KUIDAS ME ERISTUME

Lihatööstust rajades olime veendunud, et suurte lihatööstuste masstoodangut kopeerides ei suuda me edu saavutada. Meile tundus kummaline, et paljud väikesed lihatööstused peavad oma eesmärgiks suurte lihatööstuste tootmisprotsesside rakendamist. Sellise mõtlemisviisi tulemuseks on tavaliselt masstootmisele sarnane kvaliteet ning oluliselt kõrgem hind, sest suurte lihatööstuste automatiseeritud tootmisprotsesside ja madalama tooraine hinnaga ei saa edukalt võistelda. Meie eesmärk oli kohe alguses hakata tootma värsket kvaliteetlihatooteid, milles on just meil eelis suurte lihatööstuste ees. Paljude traditsiooniliste meetodite kasutamises oleme Eestis ainulaadsed. - Matsimoka on üks vähestest lihatööstustest, mis kasutab ainult Eestis kasvatatud sea- ja lihaveiseliha, juustu, sibulat, porgandit, küüslauku - Matsimoka on ainuke lihatööstus Eestis, mis kasutab suitsuliha ja vorstide valmistamisel naturaalset laagerdust, mille järgi suitsuliha ja vorstide valmistamisel kasutatav liha laagerdub enne valmistamist madalal temperatuuril kuni 2 nädalat - Matsimoka on üks vähestest ettevõtetest, kus suitsuliha seotakse käsitsi ning see valmib ahjus rippasendis tagades parima kvaliteedi. - Matsimoka on ainukene ettevõte Eestis, kus sült valmistatakse seajalgadest ja –kootidest, mille keetmine annab tootele naturaalse kallerdise. Matsimoka ei kasuta süldi valmistamisel želatiini. - Oleme ainukene ettevõte Eestis, kus valmistatakse traditsioonilist Itaalia salaamit.